Margaréta csoport

A Margaréta csoportba 26 kisgyermek jár, 14 fiú és 12 lány. Mindenki igazi kis egyéniség. Már középsősök vagyunk, napról napra okosodunk és ügyesedünk. 

Legkedveltebb játékunk a szerepjáték. Általában kutyák, macskák, tigrisek, királylányok, tűzoltók vagyunk. Bár igazából mindenkinek a bőrébe szívesen belebújunk.

Imádunk jelmezeket felvenni, kendőket magunk köré tekerni, koronát viselni. A játék a legfontosabb helyen van a napjainkban, erre mindig odafigyelünk, hogy elegendő időnk maradjon.
Szeretünk alkotni, az ollóval is egyre ügyesebben bánunk. A meséket szájtátva hallgatjuk, a dalos játékoknál hangosan éneklünk. Nyitottak és befogadóak vagyunk mindennel kapcsolatban.


Paróczi Petra
Óvodapedagógus

Óvodapedagógusként legfontosabb feladatomnak tartom a biztonságos, szeretetteljes, elfogadó légkör kialakítását. Erre törekszem minden nap, igyekszem megteremteni ezeknek a feltételeit.
Célom, hogy jó mintával szolgáljak a gyermekeknek, hiszen ők ebből tanulnak a legtöbbet. Megteszek mindent azért, hogy a gyermekek a világra nyitottak, érdeklődőek, empatikusak lehessenek.

Csaplár Ildikó
Óvodapedagógus

Csaplár Ildikó vagyok, 27 éves, a Margaréta középső csoport óvodapedagógusa. 26 kis, különleges csoda teszi minden napomat érdekessé és izgalmassá. Igyekszem ezt a tudtukra adni: hogy egyediek, hogy mindannyian más és más miatt szerethetőek. A napok során mindig nagy hangsúlyt fektetek a névre szóló dicséretekre, hogy érezzék, a csoportunk egyedi és megismételhetetlen tagjai. Munkám során előtérbe helyezem a jókedvű, élménydús játékokat, hisz játszva a legszebb tanulni. Hiszek a nevetésben, abban, hogy ebben a korban kialakulhat a gyermekekben az a szemlélet, mely később is átsegíti őket egy-egy nehezebb időszakon. Sokszor ezekhez a helyzetekhez elengedhetetlen lesz a humorérzék.

Nick
Angol nevelő

My name is Nick and I’m from Pennsylvania, USA. This is my second year working at Bilingual. During my first year, I was fortunate to experience life in several of the kindergarten groups. This year I am the Main Teacher in Daisy group at Colorful Kindergarten.
Coming to Hungary and working in this environment has been a very enriching and rewarding experience for me. The natural acquiring of a second language is personally dear to me, therefore taking part in a program designed for such comes naturally for me. Being part of the growth and development of these wonderful kids is amazing.

Casey
Angol nevelő

My name is Casey Lawler and I grew up in the suburbs of Detroit, Michigan, but have also lived in South Carolina and Germany. Two years ago I did a study abroad semester here in Budapest and fell in love with the history and culture. When I learned of the Bilingual Program, I realized it was a great opportunity to return to a city I loved and to work with children. Working in the kindergarten has given me the unique opportunity to spend time with different age groups and explore language learning and teaching in a different way.

Diószegi Magdolna
Dadus néni


Csoport eseményei