Sárga csoport

Holnap minden ember azzá válik, amit ma tesz, amit gondol, mond, cselekszik. Életünk minden egyes órája igazából emberré válásunk, kibontakozásunk egy-egy újabb lépcsőfoka.
/ Böjte Csaba/

Sárga nagycsoportunkban 21 gyermekünkkel, 11 lánykával és 10 legénnyel készülünk az iskolai életre. Mindennap várjuk a közös találkozást, hogy együtt lehessünk a játékban, legózásban, vasalósgyöngy készítésben, sakkozásban, mesélésben, játékban, kreatív alkotásokban.


Babayné Visnyei Rita
Óvodapedagógus

1990 óta vagyok óvodapedagógus. Örömmel voltam otthon több éven keresztül saját gyermekeimmel, majd 2009 óta foglalkozom hivatalosan ismét mások gyermekeivel is.
Szeretem a vidámságot, a játékot, a meséket, a mozgást és a kis alkotásokat. Szeretek gyerekekkel lenni, látni az őszinte megnyilvánulásaikat, megtapasztalni nyiladozó értelmüket, felfedezésüket, a világra való rácsodálkozásukat. Szeretem, hogy mindenkiben egy nagy titok, kincs rejlik, és ennek mi is nap, mint nap részesei vagyunk, egymástól gazdagodunk.

Minden egyes gyermek egy csoda.
Nem lehet tudni, hogy kiben mi lakozik: egy új Ady Endre vagy épp Blaha Lujza.
Ha ajtót nyitunk előttük, esélyt adunk nekik, hogy kibontakoztassák a személyiségüket, a tehetségüket.
Nem kell hozzá mást tenni, csak egymásból a jót "kiszeretni".
/ Böjte Csaba/

Tripsánszki Éva
Óvodapedagógus

1998-ban végeztem Szarvason, a Brunszvik Teréz Óvóképző Főiskolán, azóta vagyok óvó néni. Hivatásom egyben a hobbim, hiszen a gyerekek körében módom van kiélni kreativitásomat is. Több, mint 20 évig művészeti programos óvodában dolgoztam, fontos tehát számomra a mesélés, az ének, a vizuális önkifejezés által történő személyiségkibontakoztatás, fejlesztés. Hiszek a bátorító nevelésben, vallom, hogy a sikerélmények csodákra képesek. A mosolygó kis arcok, a csillogó, érdeklődő szemek visszajelzései mindennél fontosabbak számomra. Munkám során igyekszem hangsúlyt fektetni a helyes kommunikációra, így nem csak a gyerekekkel, hanem szüleikkel is megfelelő, kölcsönösen elfogadó kapcsolatot kialakítani. Fontosnak tartom az állandó szakmai megújulást, az önképzést, az egyre változó igényű generációkhoz való alkalmazkodást.
Ebben az évben lettem az óvoda kollektívájának tagja, ahol vidám, támogató, elfogadó légkörben igyekszem a gyermekek személyiségét kibontakoztatni, és azt egyénre szabottan, differenciáltan fejleszteni.

„Vezesd őket, utat ne tévessz,
S magadhoz mindig hű maradj,
Mert élen állsz, és messze látszol,
Sose feledd: példa vagy!”

– Nagy László –

Kayla
Angol nevelő

Kayla Dakoske-nek hívnak, Amerikában, Michigan állami városban, Grand Rapidsban nőttem fel. Egyetemi pszichológiai tanulmányaim után, valamint olyan szakmai tapasztalatok gyűjtésével, mint kétnyelvű családból származó gyerekekkel való foglalkozás, serdülőkorú gyermekek gondozása mentálhigiénés kórházban és tanári asszisztenskedés egy alacsony jövedelmű óvodai programban, felfedeztem a multikulturális tapasztalatokból való tanulás iránti vágyat magamban. Úgy döntöttem, hogy ezt a vágyamat külföldi utazással teljesítem és először Budapestre jöttem tanítani. Habár úgy terveztem, hogy csak egy évig maradok az országban, de beleszerettem Budapestbe és így már a harmadik évemet töltöm a Százszorszép Óvodában angol anyanyelvű nevelőként. Az itt töltött idő alatt boldogan nézem, ahogy a gyerekek egyre magabiztosabbak lesznek angol nyelvtudásukban, ezáltal én is könnyebben tudok velük kommunikálni és kapcsolatot építeni. Boldogan segítem minden egyes Sárga csoportos kisgyermeket abban, hogy felfedezze milyen fontos szerepet játszik a csoportban és jó látni, ahogy ezekhez a szerepekhez felnőnek. Jó példát mutatva, hogy hogyan lehet jól kommunikálni egymással egy kétnyelvű csoportban, remélem segítem őket a közösségi érzés megtapasztalásában és bátorítom őket, hogy ezeket a tapasztalatokat az óvodán kívül is használják majd. A legfontosabb, hogy boldogan próbálok ki új módszereket, ahhoz hogy szórakoztató oktatási környezetet biztosítsak a gyermekeknek. Úgy gondolom, hogy akkor lehet részvételre bátorítani a gyermekeket, ha tényleg érdekli őket, hogy mi történik a csoportszobában és remélem, hogy segítek minden egyes gyereknek megtalálni azt a módszert, amellyel az angol elsajátítása tiszta élvezet.

https://bilingual.hu/hu/munkatarsaink/kayla-dakoske

Janet
Angol nevelő

Janet-nek hívnak, egy Cleveland melletti kisvárosból származom, Ohio Államból, Amerikából. 2017 szeptembere óta élek Magyarországon és dolgozom a Százszorszép óvodában. Azért esett választásunk a vőlegényemmel Magyarországra, mert a felmenőim magyarok voltak.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert három különböző csoportban is dolgozhatok, különböző korcsoportú gyerekekkel a Zöld, Sárga és Kék csoportokban. Imádom, hogy minden csoportnak megvan a maga egyedisége/sajátossága és nekem lehetőségem van mindegyikben jelen lenni. Csodálattal nézem a gyerekeket, ahogy nőnek és fejlődnek a rajzolás és kézműveskedés területén, amit együtt végzünk. A legjobb dolog abban, hogy az óvodában dolgozhatok, az az energia, amit a gyerekektől kapok.

https://bilingual.hu/hu/munkatarsaink/janet-gulish

Budai Józsefné Éva
Dadus néni


Csoport eseményei