Sárga csoport

Sárga nagycsoportunkban 21 gyermekkel kezdjük meg a nevelési évet. 7 gyermekünk „régi” Százszorszép óvodásként kezdi meg a szeptembert, hozzájuk csatlakozik 14 újonnan érkező ovis. A számok véletlen egybeesése csupán, hogy 14 kislány és 7 kisfiú lesz így csoportunkban. Célunk, hogy minél előbb vidám, összetartó, egymáshoz ragaszkodó közösséggé formálódjunk, melyben minden gyermek egyformán jól és biztonságban érzi magát. Fontosnak tartjuk, hogy koruknál fogva az óvoda rangidős, talpraesett, ügyes kis tagjai legyenek, akik egy év múlva rengeteg közösen átélt élménnyel gazdagodva búcsúzzanak óvodás éveiktől. Hiszünk a bátorító nevelésben, valljuk, hogy a differenciált, egyéni bánásmód utat nyit a kreativitás kibontakoztatásának, melynek legnagyobb színtere a játék. Mindennapjainkban a meséken, verseken, kreatív tevékenységeken túl a Zöld óvodánk adta lehetőségeket is használjuk, valamint hangsúlyt fektetünk a mozgás fejlesztő hatásának érvényesítésére.


Tripsánszki Éva
Óvodapedagógus

1998-ban végeztem Szarvason, a Brunszvik Teréz Óvóképző Főiskolán, azóta vagyok óvó néni. Hivatásom egyben a hobbim, hiszen a gyerekek körében módom van kiélni kreativitásomat is. Több, mint 20 évig művészeti programos óvodában dolgoztam, fontos tehát számomra a mesélés, az ének, a vizuális önkifejezés által történő személyiségkibontakoztatás, fejlesztés. Hiszek a bátorító nevelésben, vallom, hogy a sikerélmények csodákra képesek. A mosolygó kis arcok, a csillogó, érdeklődő szemek visszajelzései mindennél fontosabbak számomra. Munkám során igyekszem hangsúlyt fektetni a helyes kommunikációra, így nem csak a gyerekekkel, hanem szüleikkel is megfelelő, kölcsönösen elfogadó kapcsolatot kialakítani. Fontosnak tartom az állandó szakmai megújulást, az önképzést, az egyre változó igényű generációkhoz való alkalmazkodást.
Ebben az évben lettem az óvoda kollektívájának tagja, ahol vidám, támogató, elfogadó légkörben igyekszem a gyermekek személyiségét kibontakoztatni, és azt egyénre szabottan, differenciáltan fejleszteni.

„Vezesd őket, utat ne tévessz,
S magadhoz mindig hű maradj,
Mert élen állsz, és messze látszol,
Sose feledd: példa vagy!”

– Nagy László –

Weitzingerné Takács Mónika
óvodapedagógus

Pamela Chase
angol nevelő

Janet Gulish
Angol nevelő

Janet-nek hívnak, egy Cleveland melletti kisvárosból származom, Ohio Államból, Amerikából. 2017 szeptembere óta élek Magyarországon és dolgozom a Százszorszép óvodában. Azért esett választásunk a vőlegényemmel Magyarországra, mert a felmenőim magyarok voltak.

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, mert három különböző csoportban is dolgozhatok, különböző korcsoportú gyerekekkel a Zöld, Sárga és Kék csoportokban. Imádom, hogy minden csoportnak megvan a maga egyedisége/sajátossága és nekem lehetőségem van mindegyikben jelen lenni. Csodálattal nézem a gyerekeket, ahogy nőnek és fejlődnek a rajzolás és kézműveskedés területén, amit együtt végzünk. A legjobb dolog abban, hogy az óvodában dolgozhatok, az az energia, amit a gyerekektől kapok.

https://bilingual.hu/hu/munkatarsaink/janet-gulish

Budai Józsefné Éva
Dadus néni


Csoport eseményei