Harangvirág csoport

Csoportunkba 26 kisgyermek jár. 13 kislány és 13 kisfiú. Már kiscsoportban alakuló és szoros barátságokat, egyre elmélyültebben játszó kisebb csoportokat, párokat is megfigyelhetünk.

A játéktevékenységben a szerep és a konstruálójáték a legkedveltebb, változatos és fantáziadús.

Mindannyian nagyon szeretnek mozogni, a mozgásos eszközöket szabadon örömmel próbálgatják (csepphinta, bordásfal, trambulin, tölcsér …), szívesen ,bátran vesznek részt a szervezett mozgásos tevékenységekben is.

Egyre ügyesebbek mind az öltözködés, mind a tisztálkodás terén.

Az újabb és újabb projekteket örömmel fogadják, szívesen vesznek részt bennük.

Az angol nyelvet egyre jobban értik, egyre könnyebben kommunikálnak az angol pedagógusokkal, szívesen éneklik , mondják az angol énekeket, verseket, mondókákat.


Borosné Hodop Mária
Óvodapedagógus

Borosné Hodop Mária/ Marcsu vagyok. 1982-óta vagyok pedagógus, ebben az óvodában 1989 óta dolgozom.1996 óta vezetőhelyettesként is.

Legfőbb feladatomnak azt tartom, hogy értő odafordulással, figyelemmel és szeretettel ismerjem meg a gyerekeket, így megtaláljam azt az egyedi kulcsot, amellyel empatikus, értő segítő tudok lenni minden egyes gyerek fejlődésében. Mindezekben az individuálpszichológia bátorító pedagógiája nagy segítségemre van, így ezt a „kincset” igyekszem jól alkalmazni és továbbadni.

Szabó Enikő
Óvodapedagógus

Szabó Enikő vagyok. Szeptemberben óta dolgozom ebben a nagyszerű közösségben, a Harangvirág csoportban, a Színes Gyerekkert óvodában. Óriási öröm, hogy abban az óvodában dolgozhatok, ahová a gyerekeim is jártak egykor. Tudom, hogy itt a gyerekek mindent megkaphatnak, ami a boldog gyerekkorhoz kell. Szívből remélem, hogy még sok éven át játszhatok, énekelhetek, nevelgethetem az ide járó gyerekeket.

Audrey Gilmour
angol nevelő

Audrey-nak hívnak és én vagyok a Harangvirág csoport angol anyanyelvű nevelője. Michigan államban, az Egyesült Államokban születtem és ott is nőttem fel. Ez lesz az első évem a Bilingual Programban. Izgatottan várom, hogy megismerhessem a Harangvirág csoportot és láthassam, ahogy együtt nőnek. Látni, ahogy a kisgyermekek ilyen természetesen sajátítják el az angol nyelvet, a tanulás egy más világát nyitja meg.

Gina Harsányi
Angol nevelő

Lengyel Ilona
Pedagógiai asszisztens


Csoport eseményei