Tulipán csoport


Pap Katalin
Óvodapedagógus

óvodapedagógus, szakvizsgázott drámapedagógus

Lehet, hogy elfelejtik, mit mondtál nekik, de soha nem fogják elfelejteni,
hogy hogyan érezték magukat szavaidtól. 
(Carl Wiliam Buehner)


Hiszem, hogy a személyiségünkkel nevelünk. Fontos számomra az egymásra figyelés, a nevetés, a nyitottság, az empátia. Mindent megteszek azért, hogy a gyerekek az óvoda csoportszobájába lépve vidám, szeretetteljes, elfogadó környezetbe érkezzenek, ahol megtapasztalhatják a körülöttük lévő világ csodáit.
2004 óta dolgozom pedagógusként. Folyamatosan keresem a szakmai megújulás lehetőségeit.
Szakmai célkitűzéseim között kiemelt helyet foglal el az érzelmi intelligencia és a kreativitás fejlesztése, a környezettudatos gondolkodás kialakítása.

Szabadidőmben szívesen járok operába, színházba, vagy teniszezem, kirándulok.

Mucsi Veronika
óvodapedagógus

Idén végeztem az ELTE óvodapedagógia szakán. Egyetemi gyakorlataim során lehetőségem nyílt betekinteni a Színes Gyerekkert életébe. Az első perctől fogva otthonosan, befogadva  éreztem magam, hiszen mindenki kedvesen, érdeklődve fordult felém. Azt gondolom, hogy a nevelés-gondozás igazán jól csak ilyen nyitott és szeretetteljes légkörben valósulhat meg, pozitív példákkal megerősítve. Örömmel láttam azt is, hogy ebben az oviban a felnőttek minden nap énekelnek a gyermekekkel, és mivel magam is muzikális vagyok, én is szeretnék sokat énekelni, zenélni leendő óvodásaimmal. Továbbá kiemelkedően fontosnak tartom, hogy a gyerekeket engedjük játszani, mozogni a friss levegőn, alakítsuk környezettudatosságukat, nyissuk fel szemüket az őket körülvevő apró csodákra, és értő, empatikus kommunikációval mutassunk példát az emberi kapcsolatok ápolására.Szabadidőmben kórusban énekelek, szeretek új sportokat kipróbálni, a természetben barangolni, valamint zenés, táncos, kulturális eseményekre járni. Van egy új barátom is, akit Csíkosnak hívnak. Ő egy ukulele. Még barátkozunk, de azt hiszem, hogy ez egy komoly kapcsolat kezdete! Gyermekkorom egyik kedvenc meséje a Harisnyás Pippi volt. Szerettem, mert tudtam a főhőssel azonosulni, vágyaiba beleélni magam: egy kislány, akinek rettenthetetlen ereje, és hatalmas szíve van. Hiszem, hogy a gyermekekkel akkor tesszük a legjobbat, ha engedjük elhinni  magukról, hogy bármire képesek - úgy, mint Pippi -, és minden támogatást megadunk egyéni képességeik kibontakozásához.

Olivia Horseman
angol nevelő

Debbie Thiessen
angol nevelő


Csoport eseményei